Luka Dončić: Mogu postati MVP no to nije moj glavni cilj
Foto: EPA

Slovencu ne nedostaje samopouzdanja

Luka Dončić: Mogu postati MVP no to nije moj glavni cilj

Slovenački košarkaš Luka Dončić je u emisiji „The Jump” pričao o prošlosezonskom play offu, božićnoj utakmici protiv Lakersa i osobnim očekivanjima u nastavku karijere.

Američka novinarka Rachel Nichols je prije subotnjeg obračuna između aktualnih prvaka Los Angeles Lakersa i Dallas Mavericksa, podgrijala vatru pričom da bi i Mavericksi mogli da uzmu skalp aktualnim šampionima, koje predvodi Lebron Džejms, Dončićev idol iz dječačkih dana.

„Radujem se što će moja prva božićna utakmica biti baš protiv Lejkersa. Biće to zabavan dan i zabavna utakmica, koju će gledati veliki broj ljudi. Nadam se dobroj utakmici”.

Na pitanje da li je susret sa Lebronom najlepši božićni poklon u 2020. godini, Luka je rekao:

„Kad smo igrali prvi put imao sam 19 godina i dugo ću pamtiti da sam ga čekao ispred svlačionice, kako bi mi se potpisao na dres. Od tada se puno toga promijenilo, pa očekujem i potpuno drugačiju utakmicu od te. Naša želja je da pobijedimo!”, rekao je Dončić.

Novinarku je zanimalo i to kako se Luka bori sa pritiskom, kojeg nikada ne pokazuje, iako je glavni igrač u Dallasu?

„Pod pritiskom sam igrao od malena. Mislim da sam naučio da se nosim sa tim, kad sam počeo da igram za Real Madrid. Ipak, jačao sam iz treninga u trening i iz meča u meč.”

Nedavno ste dobili okladu sa suigračem Jaylen Brunsonom. Možete li da nam objasnite šta se zapravo dogodilo?

„Igrali smo igricu FIFA i dogovorili da u slučaju njegovog poraza on mora da obuče dres NFL tima Dallas Cowboysa, pošto je on veliki navijač Philadelphia Eaglesa. Na leđima je još pisalo 'Lukin sin', morao sam malo da se našalim. Učinio me je ponosnim.”

Igrali ste sjajno u doigravanju u balonu. Vaš meč protiv Clippersa, kada ste nakon dva produžetka postigli 43 poena, bilo je pravo malo remek djelo. Ipak, na kraju ste izgubili seriju, šta ste naučili iz nje?

„To je bila moje prvo doigravanje. Bila je zabavna košarka, veliko iskustvo. Ponosam sam na to, kako smo igrali. Borili smo se i dali sve od sebe.”

Pričali smo o tome da vam je jedan od ciljeva osvajanje nagrade za najkorisnijeg igrača Lige. Kladionica „Oddsmaker” vas je nedavno stavila za favorita u toj kategoriji. Da li ćete uspjeti u tome?

„Mislim da mogu to da postanem, ali to nije moj glavni cilj. Lijepo je videti da sam favorit. Moj glavni cilj je NBA titula. I to nije samo moj cilj, već kompletne franšize. Nadam se da će nam jednog dana i to poći za rukom.”, rekao je Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi