Odbrana ili napad, svejedno je: Postaje neobjašnjivo šta je sve u stanju izvesti Luka Dončić

Mavericksi poveli u finalu Zapada

Odbrana ili napad, svejedno je: Postaje neobjašnjivo šta je sve u stanju izvesti Luka Dončić

Admin Čaušević

Luka Dončić nastavlja da briljira u NBA play-offu. Kombinovano sa Kyrie Irvingom Slovenac je bio fantastičan u prvom meču finala Zapada pošto su Dallas Mavericksi u gostima pobijedili Minnesota Timberwolvese 108:105.

Dončić je dao sve od sebe kada je bilo najvažnije. Posebno je to bio slučaj u četvrtoj četvrtini gdje je ubacio 15 od svoja 33 poena, dok je Irving dao doprinos u prvom dijelu sa 24 od svojih 30 poena.

Karly-Anthony Towns i Anthony Edwards, glavne uzdanice za Timberwolvese, bili su ograničeni obranom Mavsa. Edwards je imao 19 koševa, a Towns 16, a zajedno su iz igre šutirali 12 za 36.

Timberwolvesi su vodili 102:98 s 3:37 u četvrtoj dionice nakon Edwardsove trice, a Mavsi su odgovorili sa serijom 8:0 uz poende Dončića za 106:102.

Slovenac je imao niz sjajnih poteza u fazi napada, ali je najbolji napravio u odbrani kada je spriječio loptu koja je išla prema Rudyju Gobertu. Da je to prošlo domaćin bi izjednačio.

Oglasi

"Morali smo se jako potruditi da dobijemo ovaj meč", rekao je Dončić nakon završene utakmice.

"Mislim da smo poznati po tome što gubimo prve utakmice, ali ovo je tek prva pobjeda i trebaju nam još tri", kazao je sjajni Slovenac.

"Pokrenuo nas je, bez njega bismo vjerojatno gubili 20 na poluvremenu. Morao sam mu pomoći u drugom poluvremenu pa smo ovaj put zamijenili uloge", rekao je uz smiješak.

Osim 33 poena, Dončić je dodao još osam asitencija i šest skokova. Najefikasniji kod tima iz Minnesote sa 24 poena bio je Jaden McDaniels.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi