Dončić pokvario debi Wembanyami pa izgovorio riječ koju nije smio: Odmah je prekrio usta ruka ustom!

Slovenac je ostvario triple double

Dončić pokvario debi Wembanyami pa izgovorio riječ koju nije smio: Odmah je prekrio usta ruka ustom!

Admin Čaušević

Luka Dončić je upisao 33 poena, 14 skokova i 10 asistencija, a Dallas Mavericksi su pokvarili NBA debi prvom picku drafta Victoru Wembanyami, pobijedivši San Antonio Spurse 126:119.

Spursi su bili bolji rival u prve dvije dionice, da Mavsi rezultat u svoju korist okrenuli u trećoj dionici. Završnica je bila uzdubljiva, a gosti su domaće natjerali na dvije izgubljene lopte u posljednje dvije minute.

Dončić je nosio Mavse do pobjede i pogađao je ključne poene, uključujući sjajan skok šut 30 sekundi prije kraja koji je i riješio pobjednika.

Sa druge strane Wembanyama je postigao devet poena u posljednjih sedam minuta nakon što je imao problema s prekršajima u četvrtoj četvrtini.

[twitter]https://twitter.com/shannonsharpeee/status/1717394038427632036[/twitter]

Francuz je imao pet skokova te dvije asistencije i blokadu u 23 minute koliko je proveo na terenu. Meč je završio sa 15 poena.

Oglasi

Wembanyama je bio odličan u predsezoni, ali su ga rani problemi s faulovima spriječili da pokaže svoje znanje što su Mavsi i iskoristili.

Zanimljiva scena je viđena na kraju utakmice kada je Dončić davao izjavu, upotrijebio je jednu psovku zbog čega se odmah izvinjavao.

"Nije se činio nervoznim, igrao je je*eno nevjerovatno", kazao je Dončić te je usta pokrio rukom i odmah se izvinio.

[twitter]https://twitter.com/ohnohedidnt24/status/1717394890751979624[/twitter]

Novinarka je kazala kako je prva utakmica te da se treba navići, na šta se sjajni Slovenac još jednom izvinio uz osmijeh.

Top Komentari

frki82
"Odmah je prekrio usta ruka ustom!"Ma kakvi,džaba pričati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi