Luka Dončić digao košarkaški svijet na noge: Slovenac sa druge planete oborio (ne)mogući rekord!

Slovenac postavio rekord

Luka Dončić digao košarkaški svijet na noge: Slovenac sa druge planete oborio (ne)mogući rekord!

Admin Čaušević

Luka Dončić iz Dallas Mavericksa odigrao je nevjerovatan meč protiv Atlanta Hawksa te je sa 73 poena ostvario rekord karijere, dok je Jusuf Nurkić bio poprilično skroman u susretu sa Indiana Pacersima i to zbog povrede palca.

Dallas Mavericksi su u gostima pobijedili Atlanta Hawkse 143:148, a Dončić je odigrao meč kojeg će sigurno pamtiti do kraja života.

Učinak od 73 poena je i rekord franšize iz Texasa i četvrti najbolji košegeterski učinak u historiji NBA lige, iza učinka Kobea Bryanta i Wilta Chamberlaina.

Slovenski bek nadmašio je i svoj lični rekord koji je do sada iznosio 60 poena, zanimljivo i da je Dončićev prethodni učinak bio najbolji u historiji Mavsa.

Zahvaljujući ovoj monstruoznoj izvedbi, Mavericksi su uspjeli prekinuti svoj niz od tri poraza i poboljšati svoj omjer poraza i poraza na 25:20.

Osim rekordna 73 poena Dončić je imao još 10 skokova i sedam asistencija pa je bio blizu triple-double učinka.

Oglasi

"Tri asistencije do triple-doublea su ono o čemu u svlačionici trenutno Dončić razmišlja", našalio se Jason Kidd o svom najboljem igraču poslije meča.

Inače, Dončić nastavlja imati sjajnu sezonu, s prosjekom od 33,6 poena, 8,5 skokova i 9,3 asistencije po utakmici. On je rangiran na 2., 21., odnosno 3. mjestu u navedenim parametrima.

Phoenix Sunsi su upisali tijesan poraz na gostovanju kod Indiana Pacersa 133:131, a Nurkić je na parkertu proveo 20 minuta i za njega je meč bio završen u trećoj četvrtini.

Bh. reprezentativac je postigao dva poena te imao četiri skoka i pet asistencija, a razlog njegovog izlaska je povreda palca lijeve ruke.

Inače, za poražene Sunse Booker je postigao čak 62 poena, ali to nije bilo dovoljno gosti nastave pobjedonosni niz te su upiali 19. poraz u sezoni.

Sa druge strane ekipu Pacersa koji su i dalje u igri za diretkan plasman u play-off su predvodili Siakam sa 31 poenom, te Toppin sa 23 poena i 11 skokova.

Top Komentari

DDG
Poboljšali svoj omjer poraza i poraza na 25-20. Možda isprave kasnije ali upravo tako piše, PORAZA i PORAZA. O naslovu i (ne)mogućem rekordu da ne govorimo. Bravo Čauš majstore.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi