Luka Dončić odigrao spektakularan meč, Warriorsi u derbiju bolji od Lakersa

Dallas savladao Cleveland

Luka Dončić odigrao spektakularan meč, Warriorsi u derbiju bolji od Lakersa

Endin Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su u gostima pobijedili Cleveland Cavalierse sa 111:98.

Dallas je uspio da dođe do nove pobjede, a za njih je ovo tek bio šesti trijumf na gostujućim utakmicama. Gosti su od početka utakmice imali prednost na svojoj strani, a u prvoj dionici rezultat je bio 40:31 za Dallas.

U drugoj četvrtini malo su se probudili Cavaliersi koji su uspjeli da smanje prednost, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 58:55 za Dallas. Međutim, u nastavku utakmice Mavericksi su ponovo diktirali tempo i nekako uspjeli da sačuvaju prednost i na kraju slave sa 111:98.

Još jednu nevjerovatnu partiju odigrao je Luka Dončić koji je meč završio s double-double učinkom. Dončić je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 35 poena, te je još dodao 11 skokova, šest asistencija i jednu ukradenu loptu.

Što se tiče Clevelanda tu se istakao Clarkson sa 19 poena, a 13 je dodao Sexton.

U derbiju sinoćnjeg programa sastali su se Golden State Warriorsi i LA Lakersi, a na kraju su Warriorsi pobijedili sa 115:101. Parvake je do pobjede vodio Thompson sa 28 poena, a 21 je dodao Kevin Durant. Curry je bio nešto skromniji sa svega 14 poena.

Lakersi su i ovaj meč bili bez LeBrona Jamesa koji ima problema s povredom. U sinoćnjem porazu najefikasniji bio je Ingram sa 20 poena, četiri skoka i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti