Kompletiran veliki trejd Knicksa i Mavericksa
Latvijac je odmah po dolasku u NBA ligu pokazao da su Knicksi konačno pogodili sa izborom na draftu, ali su ga se previše lako odrekli u ovom trejdu (Foto: EPA)

Sedam igrača u razmjeni

Kompletiran veliki trejd Knicksa i Mavericksa

Midhat Šljivak

New York Knicksi i Dallas Mavericksi kompletirali su veliki trejd u kojem je učestvovalo čak sedam košarkaša.

Rukovodstvo tima iz Velike jabuke odlučilo se riješiti latvijske zvijezde i njihovog najboljeg igrača u prethodnih nekoliko godina Kristapsa Porzingisa, kojeg su poslali u Dallas Maverickse.

Pored Porzingisa put Texasa će još Courtney Lee, Tim Hardaway JR i Trey Burke, dok su Knicksi dobili iskusnog centra DeAndrea Jordana, sjajnog beka Dennisa Smitha JR, beka Wesleyja Matthewsa i dva buduća pika prve runde NBA drafta.

Ovaj trejd nije naišao na odobravanje navijača Knicksa. Razočarani su odlukom rukovodstva o ovom trejdu, ali navodno su namjere da tokom ljeta u ekipu stigne neka od velikih zvijezda lige.

Također, Knicksi će imati ponovo visok izbor na draftu koji je veoma jak, pa bismo ovaj tim ipak na kraju konačno mogli vidjeti naredne godine u doigravanju.

Za to će međutim čelnici tima morati da naprave dosta toga tokom ljeta jer u Madison Square Gardenu već godinama čekaju da vide napad na šampionsku titulu NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi