Luka Dončić ponovo ostavio Amerikance bez teksta u pobjedi Dallasa protiv Oklahome

Svaka utakmica novi rekord za Slovenca

Luka Dončić ponovo ostavio Amerikance bez teksta u pobjedi Dallasa protiv Oklahome

E. Čaušević

U najuzbudljivijoj utakmici sinoćnjeg programa košarkaši Dallasa pred svojim navijačima savladali su Olahomu City Thunder sa 105:103.

Dallas i Oklahoma su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj je na kraju uz dosta sreće pobjedu upisao domaći tim. Meč je bio izjednačen u prvom poluvremenu, a na pauzu se otišlo kod rezultata 59:57 za Oklahomu koja je totalno zakazala u trećoj dionici.

Treća četvrtina pripala je Dallasu koji je na krilima sjajnog Luke Dončića tu dionicu dobio sa 27:14. Ipak, gosti se nisu predavali i u posljednjoj četvrtini smo gledali sjajan meč. No, na kraju su domaći uspjeli nekako zadržati prednost i slaviti sa 105:103.

Još jedan sjajan meč odigrao je Luka Dončić koji ne prestaje oduševljavati američku javnost svojim partijama. Dončić je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 25 poena, a uz to je dodao sedam asistencija, tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Dončić je tako postao prvi rookie u posljednjih 30 godina koji je u prethodnih 20 utakmica pred novu godinu postigao 20+ poena. Zaista nevjerovatna sezona za Slovenca.

Top Komentari

theblackriver
Pa jel znas ti kako se postaje pravi sampion? Tako sto izadjes na teren kad je najteze,I POBJEDIS.
13 1
Blueboy
Momak je zvjer
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije