Luka Dončić samo jednom rečenicom oduševio kompletnu Sloveniju
(Foto: EPA)

Najavio nastup u kvalifikacijama

Luka Dončić samo jednom rečenicom oduševio kompletnu Sloveniju

M. Šljivak

NBA zvijezda Luka Dončić najavio je svoj nastup za reprezentaciju Slovenije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Dončić je nakon osvajanja evropskog zlata sa nacionalnim timom 2017. godine uzeo kraću pauzu i posvetio se izgradnji NBA karijere, gdje je postao velika zvijezda.

Čudesni 20-godišnjak sada je najavio povratak u reprezentaciju i pokušat će sa Slovenijom da izbori nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Dolazim sigurno. Igrat ću i nadam se da ćemo se kvalifikovati na Olimpijske igre", poručio je Dončić i oduševio je Slovence.

Domaćini kvalifikacionih turnira bit će Srbija (Beograd), Hrvatska (Split), Litvanija (Kaunas) i Kanada (Viktorija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi