Luka Dončić se priprema za rekordan ugovor od preko 100 miliona dolara

"Rat" kompanija je već počeo

Luka Dončić se priprema za rekordan ugovor od preko 100 miliona dolara

E. Čaušević

Luka Dončić je ove sezone glavna tema u NBA ligi jer pruža nevjerovatne partije u dresu Dallas Mavericksa.

Dončić je ove sezone bez premca najbolji igrač Dallasa, te je sigurno u samom vrhu kada su u pitanju najbolje partije u NBA ligi u dosadašnjem dijelu sezone. Slovenac je oduševio sve svojim igrama, a mnogi i dalje ne vjeruju da ima tek 20 godina.

Za Dončića sada svi u Sjedinjenim Američim Državama vjeruju da je nova NBA zvijezda, te da će u budućnosti napraviti velike stvari. Dončić je postao i magnet što se tiče sponzora, a američki mediji pišu da će zbog njega početi novi "rat" kada je u pitanju sponzorski ugovor što se tiče brenda patika koje će nositi.

Slovenac je trenutno bez ugovora za patike nakon što mu je pred početak sezone istekao rookie ugovor koji je imao s Nikeom. Dončić trenutno nosi patike koje on želi bez obzira na proizvođača. No, to bi se uskoro trebalo promijeniti jer ga očekuje ugovor o kojem će se dugo pisati.

Mnoge kompanije bore se da Dončić s njima potpiše ugovor, a uslovi koje mu nude se povećavaju iz dana u dan. Nike želi da Dončić nastavi saradnju s njima, no problem mu prave Puma i Under Armour koji nude trenutno više novca.

Rekord što se tiče ugovora s nekim proizvođačem patika trenutno čuva ovogodišnji rookie Zion Willamson koji je inkasirao preko 100 miliona dolara. Naravno tu je i LeBron James kojeg će neko teško nadmašiti po zaradi koju ima zbog brenda koji predstavlja košarkaš Lakersa.

No, Dončić bi mogao biti u samom vrhu i gotovo je sigurno da će ugovor vrijediti više preko 100 miliona dolara. Slovenac će sigurno dobiti i svoj brend čime će povećati zaradu, ali još uvijek nije odlučio s kojom kompanijom će početi saradnju.

Poznato je da je u historiji bilo velikih "ratova" zbog ugovora za patike, a ističe se onaj za Michaela Jordana i nevjerovatnu borbu Nikea i Adidasa. Obje kompanije su se služile prljavim stvarima, a Jordan je na kraju izabrao NIke i pokrenuo svoj brend "Air Jordan" koji mu je donio pravo bogatstvo. Jordan je po zaradi i dalje daleko ispred svih.

Top Komentari

krndija26
uvijek nasmijan i opušten. Lik je gotiva i biće veliko ime NBA-a košarke. Ne čudi interosovanje i sponzora, jer se vidi da je to nova zvijezda.
7 0
ragnarrsonn
Musa potpiso sa Sport lajfom ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi