Luka Dončić američkoj novinarki otkrio svoj recept uspjeha

Sjajni Slovenac

Luka Dončić američkoj novinarki otkrio svoj recept uspjeha

Admin Čaušević

Luka Dončić se nalazi u najboljem trenutku svoje karijere. 

Slovencu su tek 22. godine, a već će nastupiti na svom trećem All-Staru. Posljednjih sedmica igra na zaista izvanrednom nivou.

Superstar Dallas Mavericksa je u užoj konkurenciji da ponese titulu MVP-ja regularnog dijela sezone zajedno sa Joelom Embiidom, Nikolom Jokićem i Giannisom Antetokounmpom.

U februaru Dončić je na prosjeku od 36.3 poena, 10.6 skokova i 9.4 asistencija, a njegova statistika se značajno popravila otkako je u ekupu stigao Kristap Porzingis.

Na početku sezone imao je slab šut iz daljine za što je krivio slabe pripreme i naporno ljeto jer je nastupio na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, a zatim i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Dosta se govorilo o njegovoj kilaži i višku kilograma, a sada je sve ostavio iza sebe i ponovo je među najboljim igračima lige. Značajan je napredak i u njegovoj defanzivnoj igri.

U razgovoru sa američkom novinarkom Callie Caplan Dončić je u jednoj rečenici otkrio recept svog uspjeha.

"Piletina i riža sa povrćem su ono što mi najviše odgovara jer ne jedem puno ribe. To je ključno za mene", kazao je 22-godišnjak.

Inače, Dončić je jedini u ligi sa učinkom 27+9+9 jer ove sezone u prosjeku postiže 27.5 poena, te ostvaruje 9.2 skokova i 9 asistencija sa procentom od 43% u šutu za tri poena.

Top Komentari

DadiG
Porzingis je otišao iz Dalasa novinaru
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi