Nevjerovatno je šta Dončić radi u NBA ligi: Još jedna nestvarna partija u dresu Dallasa

Vodio svoj tim do pobjede u New Orleansu

Nevjerovatno je šta Dončić radi u NBA ligi: Još jedna nestvarna partija u dresu Dallasa

Endin Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su u gostima pobijedili New Orleans Pelicanse sa 125:118, a još jedan nevjerovatan meč odigrao je Luka Dončić.

Dallas je uspio da dođe do 35 pobjede u ovoj sezoni u sjajnoj utakmici. Gosti su odlično otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 45:27 i bilo je već tada jasno da će Pelicansi teško do pobjede.

I u nastavku meča Dallas je bio dosta bolja ekipa, te su gosti održavali prednost koju su imali. Međutim, New Orleans je u posljednjoj dionici zaigrao zaista sjajno.

Domaći tim je uspio da smanji prednost u jednom trenutku i na četiri poena, ali nisu imali snage za potpuni preokret. Dallas je uspio do kraja da sačuva prednost i slavi sa 125:118.

Gostujući tim je do pobjede vodio nevjerovatni Luka Dončić koji je briljirao u sinoćnjoj utakmici. Dončić je meč završio sa čak 49 postignutih poena, te je uz to dodao 15 skokova i osam asistencija.

Što se tiče New Orleansa daleko najbolji na parketu bio je CJ McCollum koji je završio meč sa 38 poena, pet asistencija i dva skoka.

Top Komentari

Goran86
Kad je dosao iz Reala u NBA nisu mu davali nikakve sanse...Strasan igrac.
2 0
ibrahimJ
Šutira 44,9 Prozent Sta je tu nestvarno
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi