Luku Dončića pitali šta će uraditi s 207 miliona dolara od novog ugovora, on odgovorio uz smijeh

Zaradio bogatstvo

Luku Dončića pitali šta će uraditi s 207 miliona dolara od novog ugovora, on odgovorio uz smijeh

Edmir Škorić

Luka Dončić je jutros potpisao historijski ugovor s ekipom Dallas Mavericksa.

Ugovoru je dodijeljen epitet 'historijski' jer se radi o rookie supermax ekstenziji, odnosno produženju ugovora za iznos od 35 posto salary capa, što se do sada nikada nije dogodilo u NBA ligi.

Ugovor je dogovoren u Sloveniji gdje je Dončića posjetila delegacija iz Dallasa na čelu s vlasnikom kluba Markon Cubanom, a tu su bili i trener Jason Kidd te legenda Mavsa Dirk Nowitzki.

Dončić će tako sa 23 godine imati ugovor težak preko 205 miliona dolara što je rijetko kome uspjelo u svijetu sporta.

"Znali smo da je Luka dobar, ali nismo shvatili da je toliko dobar. On nije samo veliki košarkaš, on je i izniman čovjek. Takva karijera i dospjet će u Kuću slavnih kao Dirk Nowitzki. Hvala na trudu, Luka, ovo je samo početak", poručio je vlasnik Dallasa pred slovenskim novinarima, koje je ipak najviše zanimali šta će Dončić napraviti s toliko novca.

"Iznos je doista veliki, ali nisam razmišljao šta bih si mogao priuštiti", nasmijao se sjajni košarkaš.

"Ovo je za mene vrlo poseban trenutak, hvala Dallasu na prilici. Kao klinac sanjao sam da ću igrati u NBA-u, a sada i ovo petogodišnje produženje ugovora. Nisam ni na trenutak oklijevao kada su mi ponudili da ga produžim", dodao je Dončić.

Top Komentari

DadiG
Bravo momak. U zdravlju i rahatluku potrošio ali prve pare da potroši na drnovšekovu sahranu
10 0
bk123
Kad bi meni dao dva miliona on nebi ni osjetio a ja bi malo živno
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi