Luka Dončić zvanično potpisao sa Jordanom!

"Unosan višegodišnji ugovor"

Luka Dončić zvanično potpisao sa Jordanom!

Zvijezda Dallas Mavericksa Luka Dončić se zvanično pridružio Air Jordan "porodici".

Ova kompanija je to saopštila na zvaničnim profilima na društvenim mrežama, prikladnim video klipom.

Još od prije nekoliko dana se špekulisalo da će mladi Slovenac potpisati ugovor sa brendom Jordan, a od danas se on i zvanično obavezao da će u budućnosti promovisati slavni "jumpman" logo.

20-godišnji Slovenac je u prošlosti imao "rookie" ugovor sa Nike-om (pod čijim je okriljem i Air Jordan), koji je međutim istekao prošlog ljeta.

Iako se proteklih dana špekulisalo o vrijednosti Dončićevog sponzorskog ugovora sa Air Jordanom, trenutno nema zvaničnih informacija o ciframa i trajanju saradnje.

Tako je poznati američki novinar Shams Charania tek saopštio da je riječ o "unosnom višegodišnjem ugovoru".

"Velika je čast biti dijelom Jordan porodice, posebno u ovako uzbudljivom vremenu za mene i njih. Radujem se saradnji sa timom i nadam se da ću imati uticaj na budućnost brenda", izjavio je Dončić.

Luka Dončić je postao i prvi Evropljanin koji je potpisao ugovor sa Jordan brendom.

Naravno, i dalje se ovaj brend najviše povezuje sa čovjekom po kome je i nazvan, Michaelom Jordanom, a pod njegovim "okriljem" su i NBA zvijezde poput Ziona Williamsona, Jaysona Tatuma i Russella Westbrooka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije