FIBA donijela konačnu odluku o Luki Garzi!

Oblači dres BiH

FIBA donijela konačnu odluku o Luki Garzi!

E. Škorić

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) obavijestila je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine da Luka Garza od početka ovog mjeseca ima pravo nastupa za seniorsku reprezentaciju BiH.

Član NBA ekipe Detroit Pistonsa će u našem nacionalnom timu moći nastupati isključivo kao naturalizovani igrač, iako je KSBiH poduzeo sve kako bi imao mjesto u selekciji kao domaći košarkaš.

“Zaista smo pokušali brojnim argumentima dokazati kako Garza zaslužuje imati status domaćeg igrača u reprezentaciji, umjesto da igra kao naturalizovani, za šta je predviđeno samo jedno mjesto u rosteru. Međutim, FIBA je ocijenila da mu ne može skinuti takozvanu ‘zvjezdicu’, koja označava naturalizovanog košarkaša u timu, zbog toga što nije imao bh. pasoš prije 16 godine“, govori generalni sekretar KSBiH Amer Čolan te dodaje:

“Mi smo slali dokumentaciju koja potvrđuje da su Garzini roditelji još od 2008. godine slali zahtjeve i pokušavali za njega dobiti pasoš BiH, ali su nekoliko puta odbijeni. To očito nije bilo dovoljno. No, dobra je vijest svakako da od sada možemo računati u reprezentaciji na igrača NBA kalibra kakav je naš Luka Garza”.

Top Komentari

Tas14
Ovaj momak je nevjerovatan! Treba mu priliku dati ispred bilo kojeg naturalizvoanog igraca, (kada god NBA dozvoli). Sto se tice Robersona, naci ce se zamjena njega.
7 1
henna
Nisam ni pročitao tekst samo naslov . Bravo Garza bravo BiH
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti