Luka Garza najbolje rangirani igrač u NCAA
Foto - Iowa University

Potencijalni reprezentativac BiH

Luka Garza najbolje rangirani igrač u NCAA

M. Šljivak

Luka Garza najbolje je rangirani NCAA igrač po izboru ESPN-a.

Fenomenalni centar koji je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone igra zaista čudesno za univerzitet Iowa Hawkeyes.

Njegove igre nisu prošle nezapaženo. ESPN ga je stavio na prvo mjesto među NCAA igračima, a to je svakako velika stvar za 211 centimetara visokog košarkaša.

Luka ove sezone igra brutalnu košarku. Prosječno ubacuje 27.6 poena, hvata 8.6 skokova i ima gotovo dvije blokade po meču. Sve to prati sjajnih 63 posto šuta iz igre.

Šta Garzu povezuje sa BiH?

Iako je rođen i odrastao u SAD-u ovaj sjajni centar ima bh. korijene.

Njegov otac je Frank Garza nekadašnji košarkaš univerziteta Idaho, a majka mu je Šejla Muftić, nekadašnja košarkašica i kćer legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića.

Njegov rođak je reprezentativac BiH Amar Alibegović, a ujak mu je Teoman Alibegović, veliko košarkaško ime sa naših prostora.

Radi se o košarkašu pred kojim je svijetla budućnost i koji ima fantastične radne navike koje bi ga mogle odvesti daleko.

Garza bi međutim za selekciju BiH morao nastupati kao naturalizovani košarkaš zbog FIBA pravila sa pasošima koja su vrlo komplikovana, posebno kada su u pitanju male zemlje poput BiH.

Top Komentari

Ante G.
Hahahahahahahaha, potencijalni reprezentativac BiH... Pa onda je Dzordan potencijalni reprezentativac Gane, Dzejms Nigerije...
0 8
Brazuka
Gurate ga
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi