Zmajevima stiže pojačanje iz NBA lige: Debi bi mogao upisati već na ljeto

Dobio bh. pasoš

Zmajevima stiže pojačanje iz NBA lige: Debi bi mogao upisati već na ljeto

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u narednom periodu dobiti veliko pojačanje.

Član Detroit Pistonsa Luka Garza dobio je bh. pasoš i mogao bi se našoj selekciji pridružiti već u julskom ciklusu kvalifikacija za Mundobasket, a svakako da će biti i ogromno pojačanje pred Eurobasket u mjesecu septembru.

"U ponedjeljak ćemo se obratiti nadležnima u FIBA po pitanju Garzinog statusa. Više nema nikakvih prepreka da ne bude registrovan kao igrač reprezentacije BiH, iskreno se nadamo da će FIBA promptno reagovati kako bismo mogli računati na njega već u julu", rekao generlani eskretar KS BiH Amer Čolan.

Garza je pažnju na sebe privukao sjajnim partijama u NCAA ligi, nakon toga je na NBA draftu izabran od strane Detroit Pistonsa. U Svojoj prvoj NBA sezoni stigao je i do prvog double-double učinka kada je protiv SA Spursa ubacio 20 poena i dodao 14 skokova što je trenutno njegova najbolja partija u kratkoj NBA Karijeri.

Pored Garze tu je naravno i Jusuf Nurkić, a sa dva NBA igrača i uz trenutni roster koji ima selektor Vedran Bosnić, Bosna i Hercegovina bi bila veoma respektabilna selekcija na nadolazećem Eurobasketu u mjesecu septembru.

Top Komentari

Mackintosh
Hadalj, tamo ga svi zakucavaju ko nekog malog pizdolincica
0 15
VELEZ
Luka garza je bolji igrac od Luka Doncic.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi