Luka Garza ostaje u NBA ligi!
(AP Photo/Abbie Parr)

Potpisao dvogodišnji ugovor

Luka Garza ostaje u NBA ligi!

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Luka Garza ostaje u NBA ligi. On je dogovorio dvogodišnji ugovor s Minnesota Timberwolvesima.

Luka Garza je na kraju prošle sezone postao slobodan agent, no očekivalo se da će ostati u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. To se na kraju i desilo.

Sjajni bh. centar dogovorio je dvogodišnji ugovor s Minnesota Timberwolvesima, timom za kojeg je i nastupao u protekloj sezoni, ali pod dvostranim ugovorom.

Nije Garza imao previše prostora za igru, ali minute koje je dobijao maksimalno je iskoristio. Tako je u 28 utakmica prosječno na parketu provodio pet minuta i ubacivao je četiri poena po meču uz čak 62,8 posto šuta iz igre.

25-godišnji centar je dio sezone proveo u G ligi gdje je u dresu Iowa Wolvesa imao nestvarne učinke od 36.7 poena i 12.3 skokova po utakmici.

Podsjetimo, on je u NBA ligu stigao kao 52. pik Detroit Pistonsa, a od 2022. godine je pod ugovorom s Timberwolvesima.

Oglasi

Interesantno je svakako da je Luka odlučio prihvatiti ponudu za ostanak u Minnesotu s obzirom na to da je imao veoma malu minutažu u protekloj sezoni i pored velikih zvijezda Rudyja Goberta, Karla-Anthonyja Townsa i Naza Reida, zaista je teško dobiti prostor.

Detalji, odnosno vrijednost novog ugovora za bh. košarkaša još uvijek nisu poznati, no i to će uskoro biti riješeno.

Luka je prošlog ljeta debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali nažalost imao je ulogu 'stranca'.

Otac Luke Garze je Frank Garza, nekadašnji košarkaš univerziteta Idaho, a majka mu je Šejla Muftić, nekadašnja košarkašica i kćer legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića.

Oglasi

Luka je porodično vezan sa legendarnim košarkašem Teomanom Alibegovićem, dok mu rođak Amar Alibegović također nastupa za nacionalni tim BiH.

Garza je nekadašnja zvijezda univerziteta Iowa. Tamo je bio zaista fenomenalan i privukao je veliku pažnju NBA klubova na sebe. Na kraju je odabran kao 52. pik.

Ovog ljeta se govorilo da bi mogao doći u Evropu. Ipak, odlučio se prihvatiti ponudu Minnesote bez obzira na činjenicu da je konkurencija pod obručima zaista ogromna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi