Luka Mitrović u Murciji
Svojedobno je Mitrović bio jedan od najboljih košarkaša Crvene Zvezde i ABA lige.

Novi izazov za krilnog košarkaša

Luka Mitrović u Murciji

Luka Mitrović ne tako davno bio je jedan od najboljih košarkaša prvaka Srbije Crvene Zvezde, a sjajne partije u crveno-bijelom dresu donijele su mu prije dvije godine transfer u tadašnjeg njemačkog prvaka Brose Bamberg.

Nedugo po potpisu ugovora za Bamberg Mitroviću su se reaktivirali određeni problemi s ozljedama koje je stekao još u dresu Zvezde pa se u Njemačkoj nije previše naigrao posebno u drugom dijelu sezone.

Iako pod ugovorom s Nijemcima Mitrović nije igrao u ovoj sezoni a sjajna prilika za oživljavanje karijere ovog još uvijek mladog igrača stigla je iz Endesa lige. Španjolska Murcia objavila je danas potpis ugovora s ovim 26-godišnjim krilnim igračem koji će ovom timu biti od velike pomoći ukoliko izbjegne nove probleme s ozljedama.

Luka Mitrović draftiran je 2015 godine od strane Philadelphia 76-ersa pa kasnije skupa s današnjim centrom Milana Gudaitisom mijenjan u Sacramento Kingse koji i sada posjeduju draft prava na njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije