Luke Harangody u Jouventudu

Snažni Amerikanac pojačao negdašnjeg europskog prvaka

Luke Harangody u Jouventudu

Snažno američko krilo mađarskog porijekla Luke Harangody pojačao je redove bivšeg europskog prvaka Jouventuda iz Badalone. Nakon otpuštanja Quincy Millera činilo se da je klub iz predgrađa Barcelone sve dogovorio s Oklahominim Kyle Singlerom no taj košarkaš je na kraju završio u Obradoriu.

Harangody iza sebe ima dvije ne baš sjajne sezone u NBA u dresovima Celticsa i Cavaliersa, no europska priča ovog košarkaša izgleda dosta bolje. Sjajan dojam ostavio je u prvoj europskoj sezoni u dresu Unicsa iz Kazana.

Nakon toga je otišao u Valenciju, a nastupao je još za Baskoniu, Darusafaku a prošlu sezonu završio je u njemačkom Ulmu sa solidnim prosjecima i u domaćem prvenstvu i u Eurocupu. Harangody je izuzetno snažan igrač, neobičnog izbačaja ali prilično dobrog procenta šuta za tri poena koji je specijalnost ovog košarkaša.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi