Luke Walton večeras ne računa na Ingrama
Foto: EPA

Lakersi oslabljeni

Luke Walton večeras ne računa na Ingrama

D. Rakanović

Los Angeles Lakersi večeras igraju na gostovanju u Minnesoti, a trener Luke Walton rekao je da krilo Brandon Ingram neće igrati na ovoj utakmici. 

Brandon Ingram će tako propustiti treću uzastopnu utakmicu zbog problema sa koljenom. 

Na pitanje američkih novinara da li je to kraj sezone za Ingrama, Walton je odgovorio:

"Ne, čim se bude kretao bez bola, vratiće se na teren". 

Walton je dodao da se Ingram neće vratiti na teren dok ne počne trenirati i da su predstojeće dvije sedmice, koliko je ostalo do kraja regularne sezone, su veoma važne za Ingramov napredak. 

Mjesto Ingrama u petorci će tako zauzeti Corey Brewer, a Lakersi će večeras vjerovatno početi u petorci sa Clarksonom, Russellom, Brewerom, Randleom i Zubcem. 

Pored Ingrama, Lakersi neće moći računati na Timofeya Mozgova koji je povrijedio zglob prije desetak dana i Luola Denga koji je završio ovu sezonu.

Duel između Minnesote i Lakersa na rasporedu je u 2 sata. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi