"Jonquel Jones" se pojavila na Eurobasketu i večeras prijeti bh. košarkašicama
FOTO: EPA

Nestvarna statistka

"Jonquel Jones" se pojavila na Eurobasketu i večeras prijeti bh. košarkašicama

Haris Zilić

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u polufinale Eurobasketa B divizije koje se igra u Bugarskoj. Naše djevojke su bez poraza stigle do polufinala.

U polufinalu izabranice Dragane Svitlice danas očekuje duel protiv selekcije Luksemburga.

Iako na momente zvuči pomalo čudno, jer Luksemburg nije poznat po košarci, vremena se mijenjaju.

Generacija košarkašica Luksemburga U18 u svojim redovima ima jednu od najboljih juniorki svijeta i djevojku pred kojom je blistava karijera.

Ovome u prilog ide i nestvarna statistika na ovogodišnjem Eurobasketu B divizije.

Oglasi

U pitanju je 17-godišnja Faith Ehi Etute koja vjerovali ili ne u dosadšanjem toku prvenstva ima prosjek od 33,3 poena i čak 24.5 skokova po utakmici.

Na momente podsjeća na dominaciju Jonquel Jones u seniorskoj košarci.

O kakvom se talentu radi dovoljno pokazjue meč četvrtine finala protiv Slovačke. Luksemburg je nakon produžetaka dobio rezultatom 82:77, a Etute je meč završila vjerovali ili ne sa 48 poena i 24 skoka!

Nema sumnje da će našim djevojkama večeras biti glavna prijetnja, ali nadamo se da će bh. juniorke pronaći recept da zaustave ovu nevjerovatnu igračicu i izbore plasman u finale.

Pogledajte statistiku Etute u dosadšanjim utakmicama u Bugarskoj.

Oglasi

Grčka - 26 poena, 19 skokova

Rumunija - 40 poena, 33 skoka

Austrija - 19 poena, 22 skoka

Slovačka - 48 poena, 24 skoka

Ukupno - 33,3 poena i 24,5 skokova

Duel Bosne i Hercegovine i Luksemburga igra se večeras sa početkom u 19:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi