Maccabi bez problema do pobjede protiv oslabljene Albe

Izraelci sigurni u Berlinu

Maccabi bez problema do pobjede protiv oslabljene Albe

Košarkaši Maccabija večeras su u Berlinu savladali Albu u utakmici 18. kola Eurolige rezultatom 85:73.

Oslabljeni berlinski tim večeras nije protiv prvaka Izraela mogao napraviti podvig nakon što je to prije par dana napravio u zaostaloj utakmici protiv španjolskog prvaka Baskonie.

Maccabi je većinu dilema završio već u prvom poluvremenu kada je na krilima sjajnog Dorseya na veliki odmor otišao sa sigurnih +15. Berlinski tim je u nastavku zaigrao nešto bolje i konkretnije u napadu, no ipak sve to bilo je dovoljno samo da se izbori častan poraz. Kada se njemačkom predstavniku vrate košarkaši koji su trenutno u izolaciji, prije svih Payton Siva i Luke Sikma, sigurno je da će opet biti tvrd orah svima.

Maccabi je do pobjede vodio spomenuti Dorsey s 25 poena dok je 16 dodao Caloiaro. Kod Albe je najefikasniji bio Talijan Fontecchio s 15 poena dok je 13 ubacio Granger. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi