Alba razbila Fenerbahce, kod Turaka najbolji 'naš' Tarik Biberović
Berlinski tim u posljednje vrijeme igra sjajnu košarku

U Feneru neke stvari očigledno ne štimaju

Alba razbila Fenerbahce, kod Turaka najbolji 'naš' Tarik Biberović

Košarkaši berlinske Albe večeras su na svom parketu razbili favorizirani istanbulski Fenerbahce rezultatom 89:63.

Berlinski tim u posljednje vrijeme igra fantastičnu košarku, u prošlom kolu napunili su koš Valencie u njenoj La Fonteti a večeras su bez ikakve šanse ostavili Fenerbahce koji je prije utakmice slovio za velikog favorita u ovom susretu. 

Momčad legendarnog španjolskog trenera Aita Garice Renensesa i večeras je demonstrirala fantastičnu napadačku košarku koju je kombinirala sa sjajnom obranom na najboljim košarkašima gostujućeg sastava. Alba je već na poluvremenu imala 17 poena viška a i u 3/4 su nastavili s demoliranjem gostiju pa je prednost uoči zadnjih 10 minuta bila +29 za domaći tim. Moglo je biti i dosta više da Berlinci nisu skinuli nogu s gasa i dopustili Feneru da doživi još veću katastrofu.

Ujednačeni napad Nijemaca imao je čak pet dvoznamenkastih košarkaša a nešto više od ostalih zabio je Giffey (13). U očajnoj večeri turskog tima jedini je razlog za zadovoljstvo imao mladi Tarik Biberović koji je sjajno iskoristio 16 minuta koje mu je dao Igor Kokoškov te je predvodio goste s 13 koševa šutirajući trojke 3/5. Podsjetimo, Biberović je bosanskohercegovački košarkaš koji je nastupao za naše mlađe reprezentativne selekcije ali se prije nekoliko godina odlučio sa svojima odseliti u Tursku, pristupiti Fenerbahceu te uzeti tamošnje državljanstvo te će u skoroj budućnosti vjerojatno nastupati za turski nacionalni tim. 

Top Komentari

gogs
Smrad prodani!
5 0
senad035
Čuj naš, nije on nas, jeb.. Tr
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi