Maccabi i Unicaja do pobjeda bez problema, Đedović odličan

I pored visokog poraza Albe odličan nastup Đedovića

Maccabi i Unicaja do pobjeda bez problema, Đedović odličan

U terminu od 20 sati igrane su utakmice posljednjeg kola grupe B. Do očekivanih pobjeda došle su ekipe Unicaje i Maccabija. 

Unicaja - Chalon 86:62

 

Unicaja je na svom parketu dočekala Chalon i već u prvom poluvremenu riješila dileme oko pobjednika. Nakon deset minuta igre Unicaja je vodila, 24:11. Prednost od 13 poena razlike samo je narasla u drugoj četvrtini pa je Unicaja na poluvrijeme otišla sa vodstvom, 46:23.

 

Unicaja je rutinski odigrala završnicu sačuvala visoku prednost i slavila 86:62. Najefikasniji u redovima Unicaje bio je James Gist sa 11 poena, dok je za Chalon 13 postigao Banks.

 

Maccabi - Alba 78:62

 

Maccabi je na svom parketu ugostio Albu iz Berlina, koja ima mnogo problema sa povrijeđenim igračima. Prvih deset minuta Izraelci su riješili u svoju korist rezultatom 23:13. Do odlaska na odmor prednost Maccabija je samo narasla pa je domaćin u drugo poluvrijeme ušao sa vodstvom, 48:24. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Maccabi je bez previše problema zadržao prednost u nastavku i slavio 78:62. Najefikasniji u redovima Berlinaca bio je Thompson sa 16 poena, dok je za Maccabi 15 postigao Logan. Nihad Đedović bio je odličan sa 13 postignutih poena i pet skokova, te tri asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti