Maccabi savladao Galatu i stigao do pete uzastopne pobjede
Foto: EPA

Maccabi savladao Galatu i stigao do pete uzastopne pobjede

Adnan Beganović

U prvom usretu 6. kola Grupe E Eurolige košarkaši Maccabija su na gostujućem terenu savladali Galatasaray i to nakon produžetka (97:94).

Do pete uzastopne pobjede stigao je ponos Izraela i to na vrućem gostovanju u Turskoj.

Maccabi je bolje otvorio susret i nakon prvih 10 minuta imao je prednost od pet poena (27:22). Međutim, domaći su zaigrali bolje u drugoj četvrtini, te su do odmora uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist (49:44).

Na otvaranju treće četvrtine Galata igra mnogo bolje, te dolazi do velike prednosti od 10 poena (59:49). Međutim, gosti iz Izraela se ne predaju, te do kraja trećeg perioda uspjevaju smanjiti na 64:63.

Boljom igrom u posljednjoj dionici susreta Maccabi je u samu završnicu ušao sa viškom od deset poena (83:73), no u susretu punom preokreta to nije ništa značilo. Domaći su se skupili, odnosno zaigrali su sjajno, pa se ušlo u infarkt završnicu, te je regularnih 40 minuta završeno bez pobjednika (85:85).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dodatnih pet minuta je bilo dosta zanimljivo, a gosti su se bolje snašli, te su na kraju upisali pobjedu, kojom su se učvrstili na vrhu tabele.

Zoran Erceg sa 29, te Ender Arslan sa 20 poena su bili najefikasniji kod Galatasarayja, dok su Devin Smith sa 24, te Jeremy Pargo sa 17 poena bili najefikasniji kod Maccabija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.