Maccabi savladao Galatu, Unicaji pripao derbi začelja

TOP 16 Eurolige

Maccabi savladao Galatu, Unicaji pripao derbi začelja

Prve dvije utakmice današnjeg programa Eurolige donijele su po jednu domaću i gostujuću pobjedu.

Aktuelni prvak ovog takmičenja Maccabi iz Tel Aviva savladao je na svom terenu ekipu Galatasaraa rezultatom 81:72. Ova dva tima su, pomalo iznenađujuće, većim dijelom susreta bila u potpunom rezultatskom egalu, ali je na kraju veći kvalitet domaćeg tima ipak isplivao na površinu.

Devin Smith je sa 22 poena bio najefikasniji u redovima evropskog prvaka, a Brian Randle je dodao 19. Sa druge strane, desetkovani tim iz Istanbula je sa 18 poena predvodio Kerem Gonlum.

Nešto ranije, Unicaja je rezultatom 94:75 savladala Nižni u Novgorodu. Oba tima su izgubila šansu za plasman dalje, pa je pobjeda španskog tima bila samo stvar prestiža.

Euroliga, TOP 16:

Maccabi - Galatasaray 81:72

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nižni - Unicaja 75:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.