Maccabi se kockao, ali na kraju slavio protiv Žalgirisa

Euroliga, 10. kolo

Maccabi se kockao, ali na kraju slavio protiv Žalgirisa

Ekipa Maccabi Tel Aviva je na svom parketu dočekala Žalgiris u utakmici 10. kola Eurolige i na kraju slavila pobjedu rezultatom 81:74.

Prva četvrtina je donijela dosta neizvjesnu košarku, pa su se dvije ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu. Utakmica je u sličnom ritmu nastavljena i u drugoj četvrtini, ali onda Maccabi pravi sjajnu seriju i dolazi do prve dvocirene prednosti na meču.

Prvo poluvrijeme je završeno u korist domaćih, rezultatom 39:29, a prednost Maccabija je dodatno porasla u trećoj četvrtini.

Maccabi je nekoliko puta u trećoj dionici imao plus 16, ali domaći dopuštaju Žalgirisu da u zadnjem periodu smanji deficit na svega četiri poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Iako je Žalgiris prijetio da se potpuno vrati u susret, Maccabi je na kraju ipak uspio zadržati solidnu "zalihu" i privesti susret kraju.

Njefikasniji u domaćoj ekipi je bio sjajni Norris Cole sa 26 poena, dok je Pierre Jackson dodao 12.
Kada je u pitanju Žalgiris istakao se Arturas Milaknis sa 19 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije