Maccabi stigao do važne pobjede nad Khimkijem

Važna pobjeda za ekipu iz Tel Aviva

Maccabi stigao do važne pobjede nad Khimkijem

Maccabi je večeras u Nokia areni u okviru 11. kola TOP 16 faze dočekao odlični Khimki. Domaćin je slavio 80:79. 

Gosti iz Moskve su bolje otvorili susret. Imali su prednost tokom cijele prve četvrtine. Međutim nije Maccabi dozvolio da Khimki dođe do osjetnije prednosti. Boljom igrom u završnici Maccabi je prvih deset minuta riješio u svoju korist rezultatom 19:18. Druga četvrtina ponudila je bolju igru gostujuće ekipe. Khimki je vratio prednost na svoju stranu. Gosti su je zadržali do odlaska na odmor, pa je na poluvremenu rezultat bio 40:36 za Ruse. 

 

Khimki je očajno otvorio nastavak susreta. Rusi nikako nisu mogli naći put do koša domaćina, ipak završnicu su odigrali nešto bolje, pa je nakon 30 minuta igre u Tel Avivu rezultat bio 60:56 za domaću ekipu. 

 

Nakon samo tri minute igre u posljednjoj četvrtini Khimki dolazi do novog vodstva, bilo je 63:62. Pedeset sekundi prije kraja susreta domaćin je imao prednost 75:73. Maccabi je sačuvao prednost te je slavio 80:79. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je odlični Ricky Hickman sa 30 poena, dok je za goste 16 postigao Fridzon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.