Maccabiju pripala šokantna završnica u Istanbulu

Izraelska ekipa bolja od Fenerbahčea

Maccabiju pripala šokantna završnica u Istanbulu

E. Čaušević

Košarkaši Maccabi Tel Aviva večeras su u sjajnoj utakmici u Istanbulu savladali Fenerbahče sa 81:79 u meču 27. kola Eurolige.

Večerašnji meč bolje je otvorio Fener koji je prvu dionicu riješio u svoju korist rezultatom 25:15. U drugoj četvrtini Maccabi je zaigrao dosta bolje, a na pauzu se otišlo kod rezultata 41:38 za domaće košarkaše.

U trećoj četvrtini gledali smo dosta izjednačenu košarku, te se igralo koš za koš. Fenerbahče je u posljednjih deset minuta ušao sa tri poena prednosti koju je čuvao do samog finiša.

Ipak, u finišu utakmice Maccabi je uspio da napravi veliki preokret i u šokantnoj završnici na kraju slavi sa 81:79. Najefikasniji igrač u ekipi Maccabija večeras je bio Sylven Landsberg sa 22 poena, dok je Diamon Simpson dodao 14. U ekipi Fenera istakao se Melih Mahmutoglu sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Fener je četvrti na tabeli Eurolige sa 16 pobjeda i deset izgubljenih utakmica, dok je Maccabi na 12. mjestu sa deset pobjeda i 16 poraza. Pobjedu je večeras ostvario i Anadolu Efes koji je u gostima slavio protiv Žalgirisa sa 76:68.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi