Madridski derbi pripao Real Madridu

Kraljevi slavili u velikom derbiju protiv Estudiantesa

Madridski derbi pripao Real Madridu

U posljednjem susretu 11. kola Endesa ACB lige odigran je madridski derbi, a kao pobjednik iz susreta je izašao Real Madrid. 

Odličan susret imali smo priliku vidjeti večeras u Madridu. Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš, a nakon deset minuta igre vodio je Real, 23:21. Nastavak susret bio je još bolji, u drugoj četvrtini vidjeli smo 64 poena, a Real je na odmor otišao sa šest poena viška.

 

Drugo poluvrijeme donijelo je znatno slabiju igru u čitavom poluvremenu postignuto je 49 poena, što je znatno manje nego za cijelu drugu četvrtinu. Real je sačuvao prednost i na kraju slavio, 87:74. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Gabriel sa 24 postignuta poena, dok je za Kraljeve, 17 postigao Rudy Fernandez. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti