Maestralan okršaj Dončića i Leonarda: Clippersi poveli protiv Dallasa u doigravanju

Sjajni mečevi

Maestralan okršaj Dončića i Leonarda: Clippersi poveli protiv Dallasa u doigravanju

Endin Čaušević

NBA doigravanje sinoć je zvanično počelo i već smo na otvaranju gledali nekoliko spektakularnih partija.

Derbi noći igrali su LA Clippersi i Dallas Mavericski, a na kraju su do pobjede uspjeli doći Clippersi koji su slavili sa 118:110. Ipak, Dallas je pokazao da neće biti tako lagan zalogaj za klub iz Los Angelesa, te da će se morati dobro namučiti da prođu dalje.

Dallas je odlično otvorio utakmicu i nakon prve dionice vodili su sa 38:34. Clippersi do poluvremena su uspjeli samo smanjiti prednost, ali ne i preokrenuti je u svoju korist (69:66).

Međutim, treća dionica nekako je prelomila meč. Košarkaši Dallasa su uspjeli ubaciti svega 13 poena, dok su Clippersi lagano došli do preokreta i imali su pet poena prednosti.

U posljednjih 12 minuta gledali smo zaista sjajan okršaj, no na kraju više snage imali su Clippersi koji su slavili sa 118:110 i tako uspjeli povesti s 1:0 u prvoj seriji doigravanja.

Clipperse je do pobjede vodio Kawhi Leonard koji je imao double-double učinak sa 29 poena i 12 skokova, te je dodao još šest asistencija i tri ukradene lopte. Istakao se i Paul George s 27 poena.

U ekipi Dallasa još jedan maestralan meč odigrao je Luka Dončić. Slovenac je odigrao nešto više od 38 minuta, te je upisao nevjerovatna 42 poena, devet asistencija, sedam skokova i tri ukradene lopte.

Sinoć su odigrane još dvije utakmice. Boston Celticsi su sa 109:101 pobijedili Philadelphiju i poveli sa 1:0, a s istim rezultatom u seriji vode i aktuelni prvaci Toronto Raptorsi koji su bez problema slavili protiv Brooklyn Netsa sa 134:110.

Bh. košarkaš Džanan Musa na parketu je proveo skoro četiri minute, te je uspio upisati jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi