Još jedno 'nenormalno' izdanje Luke Dončića, novi triple-double i novi rekord NBA lige!

Kakva mašina

Još jedno 'nenormalno' izdanje Luke Dončića, novi triple-double i novi rekord NBA lige!

E. Škorić

Luka Dončić ponovo je očarao košarkaški svijet.

Mladi Slovenac je opet pokazao da je nevjerovatan talent i da je rođeni pobjednik. Istina, njegov Dallas je tokom cijelog meča protiv "unaprijed otpisanog" Sacramenta imao probleme, ali Luka je konstantno izvlačio svoj tim.

Kingsi su bolje otvorili meč, pa su imali dvocifrenu prednost već nakon uvodnih 12 minuta igre - 37:27. Mavsi nijednom nisu vodili osim uvodne minute do kraja prvog dijela, koje je završeno sa 60:56.

Sacramento nastavlja održavati pednost, pa su početkom četvrte dioniceo pet poveli s 120 razlike, no u završnici se Mavsi vraćaju i to uz pomoć - Dončića.

Na 40 sekundi prije kraja bilo je 95:95, Kingsi se pogađaju svoj napad, promašuju i Mavsi... Posljednji napad imao je Sacramento, ali je De'Aaron Fox promašio za pobjedu svog tima, pa se ušlo u produžetak.

Mavsi su u dodatnih pet minuta bili bolji sa 19:15 i na kraju su ostvarili pobjedu konačnim rezultatom 114:110. Time su prekinuli negativnu seriju od dva poraza u NBA ligi.

Dončić je meč završio sa čak 34 poena, 20 skokova i 12 asistencija, a najveću pomoć večeras je imao od strane Porzingisa. Latvijski centar ubacio je 22 poena uz sedam skokova, dok je Hardaway dodao 22 poena također, a Finney-Smith 16.

U redovima poraženog tima Fox je ubacio 28 poena uz devet asistencija, a Hield 21 poen.

Sa 21 godinom i 158 dana postao je najmlađi košarkaš u historiji NBA lige koji je imao učinak od 30+ poena, 20+ skokova i 10+ asistencija. 

Top Komentari

Arnel925
Crnci neće da ga priznaju zato sto je bijelac. A oni nesto pričaju o racizmu a najveći su raščisti kad dobiju priliku.
5 2
LOLLOL
Ovo sto Luka radi nije stvarno uopste. Veceras covjek nije uopste igrao koliko moze ni blizu i napravi ovakavu statistiku? Decko ima bukvalno neogranicen potencijal.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi