Maestralne Jones i Gajić ponovo odvele BiH do pobjede

Pala je i Švicarska

Maestralne Jones i Gajić ponovo odvele BiH do pobjede

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Skenderiji Švicarsku rezultatom 80:61 u susretu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prepunoj maloj dvorani Skenderije BiH je odigrala još jednu dobru utakmicu i na kraju je očekivno upisala novi trijumf.

Nisu Zmajice blistale u prvoj dionici ovog meča. Dopuštale su protivnicama da budu ravnopravne, a našu selekciju je u vodstvu održavala fantastična Jonquel Jones.

Ipak, Švicarska je konstantno bila blizu, sve do time-outa na dvije minute do kraja, kada bh. selekcija ipak počinje igrati onako kako zna i serijom od 9-0 odlazi na plus 10 nakon prve četvrtine, 21:11.

U drugoj dionici izabranice Gorana Loje iz napada u napad povećavaju razliku. Marica Gajić i Jonquel Jones su bile nezaustavljive, a kada su se priključile i ostale igračice razlika ubrzo otišla na 24 poena, 44:20.

Švicarska međutim malo dolazi do daha i uspijeva da sputi prednost do poluvremena na minus 19 i na odmor se otišlo rezultatom 48:29.

Treći period donosi jako brzu igru sa obje strane. Nismo mogli posebno uživati u lijepoj košarci, malo je stalo i Jonquel Jones, ali je bh. selekcija ipak bez problema održavala prednost i na ulasku u posljednju dionicu bilo je plus 21, 72:51.

Bh. selekcija u posljednjem periodu ima dosta problema sa realizacijom. Stao je šut, Švicarska je došla na minus 15, ali srećom više od toga nisu mogle i Bosne i Hercegovina je stigla do druge pobjede u kvalifikacijama.

Jonquel Jones je predvodila naš tim sa fantastičnim učinkom od 26 poena i 16 skokova, Marica Gajić je također imala double-double sa 18 poena i 18 skokova.

Sa druge strane Alexia Rol i Herminjard su ubacile po 17 koševa.

Kvalifikacije za EP, 2. kolo:

BiH - Švicarska 80:61 (21:11, 27:18, 24:22, 8:10)

BiH: Deura 2, Gajić 18, Jones 23, Kapor 12, Vrančić 4, Babić 1, A. Delić 7, N.Delić, Džebo 10, Džinić, Džombeta, Marković.

Švicarska: Fora 4, Giroud 8, Herminjard 17, Simioni 5, Toumi 2, Baumann 6, Clement 2, Constantin, Franchina, Kohler, Rol 17, Ruga.

Top Komentari

Sikter2027
Razija Mujanovic je u dusi ovog tima te svoj autoritet ima po pitanju zenske kosarkaske reprezentacije, a onda se pitas zasto nam ne ide u futbalu... Pa burazeru viid ko ti sjedi od saveza do pocasnih loza. Razija dika nasa, Bravo kraljice!
15 1
Rajvosa2019
Like Razija Mujanovic - Raza
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi