Magic: Antetokounmpo će biti MVP, šampion...
EPA

Nekadšanji razigravač LA Lakersa govorio o Giannisu u superlativima

Magic: Antetokounmpo će biti MVP, šampion...

Eldar Ganibegović

Legendarni američki košarkaš Magic Johnson je u intervjuu za ESPN biranim riječima govorio o Giannisu Antetokounmpu, koji ove godine blista u dresu svojih Bucksa.

Grčki internacionalac je jedan od najboljih igrača u NBA ligi ove sezone. Prosječno bilježi 28,5 poena, 10,3 skoka, 4,7 asistencija i 1,5 ukradenih lopti po meču.

"On može da igra leđima, da asistira, kreira. Izuzetno dobro razumije igru, ima visok košarkaški IQ, u tome smo slični. Ali, on stalno igra iznad obruča, ja to nikad nisam mogao. Drago mi je da će startovati na All-Staru, zaslužio je to", rekao je Johnson, a zatim dodao:

"On će biti MVP, šampion, taj momak će podići Buckse na novi nivo. Mislim da će jednog dana da im donese titulu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi