Veliki propust sudija u meču Oklahoma - Milwaukee

Poeni nisu trebali biti priznati

Veliki propust sudija u meču Oklahoma - Milwaukee

Midhat Šljivak

Milwaukee Bucksi sinoć su savladali Oklahomu 97:95 u meču NBA lige.

Međutim, poeni koje je postigao grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo bili su neregularni, ali sudije to nisu vidjele u utakmici.

Grk je nagazio liniju na putu prema košu, sudije nisu vidjele taj detalj, pa je Antetokounmpo zakucao za pobjedu svog tima rezultatom 97:95.

Rukovodstvo NBA lige se oglasilo nakon svega. Istakli su kako su sudije napravile veliku grešku i vjerovatno će ih kazniti zbog propusta.

Zaista je nevjerovatno da se ovakvi propusti dešavaju u najjačoj ligi svijeta, ali na sudijske greške u NBA smo već odavno navikli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi