Magični CP3, Denver bez Nurkića poražen u Dallasu

NBA liga

Magični CP3, Denver bez Nurkića poražen u Dallasu

Edmir Škorić

Veliki broj utakmica odigran je prošle noći na parketima NBA lige.

Toronto Raptorsi su u derbiju Istoka tijesno, sa 99:97, savladali Cleveland Cavalierse. 

Kyle Lowry je bio igrač odluke, ubacivši 43 poena uz devet asistencija. Na drugoj strani LeBron James je ubacio 25, Kevin Love 20 poena.

Još jedan derbi na Istoku odigrali su Atlanta Hawks i Chicago Bulls, a domaći sastav je bio uvjerljiv sa 103:88. Teague sa 19 i Al Horford sa 18 poena bili su najbolji kod domaćeg tima, dok je MccDermott ubacio 20 na drugoj strani.

New York Knicksi su sa 108:95 bili bolji od Orlando Magica. Carmelo Anthony je ubacio 19 (uz 11 skokova), Porzingis 18 poena, Vučević na drugoj strani 18. Na krilima Johna Walla (23 poena i 11 asistencija) Wizardsi su sa 103:94 savladali u gostima Philadelphiju.

Na Zapadu je također bilo dosta zanimljivih susreta. Dallas Mavericksi su tek nakon produžetka slomili otpor Denver Nuggetsa, te su slavili sa 122:116. Bh. centar Jusuf Nurkić nije nastupio za Nuggetse.

Parsons sa 27 i Dirk Nowitzki sa 20 poena i 13 skokova bili su najbolji u redovima Mavsa, dok je kod Denvera Barton ubacio 22 poena uz sedam skokova. Memphis Grizzliesi su sa 112:95 trijumfovali u Staples centru protiv LA Lakersa, dok su Clippersi sa 117:107 došli do pobjede nad Kingsima u Sacramentu.

Chris Paul je ubacio 40 poena uz 13 asistencija i osam skokova i definitivno je on taj koji je rješavao stvari na parketu. Cousins je u timu Kingsa ubacio 26 poena uz 15 skokova i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti