Netsi iznenadili Bullse, Westbrook i Durant bolji od Paula

NBA liga

Netsi iznenadili Bullse, Westbrook i Durant bolji od Paula

Edmir Škorić

Dosta zanimljivih mečeva bilo je u NBA ligi u noći sa ponedjeljka na utorak.

U onom ranijem terminu od jedan sat iza ponoći po našem vremenu sastali su se Washington Wizardsi i Sacramento Kingsi, a pobjeda je otišla na stranu domaćina, koji je slavio sa113:99.

Svoju noć imao je Poljak Marcin Gortat, koji je ubacio 27 poena uz 16 skokova i da ga nije bilo - teško da bi njegov tim ovdje slavio. Temple je dodao 23 poena u domaćem sastavu. U redovima Kingsa Cousins je završio na 22 poena, od čega je 16 ubacio u prvom dijelu.

Boston Celticsi su bez Johnsona i Sullingera bili bolji od Minnesote Timberwolvesa sa 113:99 uz 26 poena Wigginsa i 25 sjajnog mladog centra Townsa. Olynyk je ubacio 19 u pobjedničkoj ekipi.

Dobra utakmica odigrana je u New Yorku, a Knicksi nisu uspjeli da ostvare pobjedu nad Orlando Magicom. Gosti su bili bolji sa rezultatom 107:99. Nikola Vučević je briljirao, ubacivši 26 poena uz devet skokova za goste Thomas je ubacio 24 u Knikcsima, Anthony 23 poena.

 Bez Lillarda i McColluma Portland nije imao šta tražiti u Atlanti, pa je poražen od Hawksa sa 106:97. Brooklyn Netsi su iznenadili Bullse u Chicagu, pobijedivši sa 105:102.

Brook Lopez je vodio goste do pobjede sa 21 poenom i 12 skokova, a u Chicagu su Butler sa 24 i Gasol sa 20 poena bili najefikasniji. Španski centar imao je i 12 skokova.

James Harden je sa 36 poena vodio Houston Rocketse do pobjede nad Charlotte Hornetsima (102:95), dok su Spursi sa 106:92 savladali Indianu uz 24 poena Kawhija Leonarda. 

Dosta uzbudljivo  bilo je u derbiju večeri između Los Angeles Clippersa i Oklahome, a gosti su na kraju slavili sa 100:99 uz 33 poena Westbrooka i 24 Duranta. Paul je ubacio 32 poena za Clipperse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.