Majica NBA zvijezde izazvala veliku pažnju: Je li ovo znak da napušta ekipu?

Davis se odlučio na zanimljiv potez

Majica NBA zvijezde izazvala veliku pažnju: Je li ovo znak da napušta ekipu?

M. Šljivak

Anthony Davis vjerovatno u budućnosti neće nositi dres New Orleans Pelicansa. 

Jedna od najvećih zvijezdi NBA lige poprilično je bojkotovao ekipu nakon što ga nisu željeli trejdovati u Los Angeles Lakerse i jednostavno nije želio da igra onako kako zna.

Pelicansi su sinoć protiv Golden State Warriorsa odigrali posljednji meč ove sezone. Davis se nije skidao, a pred meč se pojavio u itekako zanimljivoj majici.

To vjerovatno znači da ga publika u New Orleansu više neće gledati u dresu Pelicansa, a natpis je bio sasvim jasan: To je sve narode...

Davis će tokom ljeta imati priliku da potpiše za neki drugi tim. To će vjerovatno i učiniti, a favoriti su Los Angeles Lakersi.

'Obrva' je svih šest NBA sezona odigrao u Pelicansima i na prosjeku je od 26 poena i 12 skokova po meču.

Promo

Top Komentari

bentbih
Nista od navedenog nije istina. Nije istina da Davis nije htio da igra nakon sto mu je propao trade, nego su Pelicansi odlucili da ga limitiraju na 20 minuta po utakmici da bi smanjili rizik od povrede i na taj nacin ocuvali njegovu trzisnu vrijednost. U 20 minuta po utakmici koliko je igrao redovno je bio jedan od najboljih na parketu. Na kraju on ovo ljeto ne moze birat za koga ce da potpise, jer mu ugovor vazi do 2020, ali ce ga klub najvjerovatnije trade-ovati za nekog da bi dobili makar nesto umjesto da rizikuju da ga puste besplatno 2020, a u slucaju tradea on tu nista ne bira.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi