Anthony Davis potvrdio nastup  na predstojećem Svjetskom prvenstvu
Želim da igram i u najboljem svjetlu predstavljam svoju zemlju

Biće ovo sjajno Svjetsko prvenstvo

Anthony Davis potvrdio nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu

E. Dindić

Anthony Davis potvrdio je da će biti ovog ljeta na raspolaganju selekciji SAD za predstojeće Svjetsko prvenstvo. 

Davis je u razgovoru za tamošnje medije istakao da je uvijek interesantno nositi dres svoje selekcije. Kako sam kaže on se nada da će ga uvijek zvati u nacionalni tim.

"Ja imam želju da zaigram na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Volim nastupati za svoju zemlju i predstavljati je u najboljem svjetlu", rekao je Davis te dodao:

"Španija uvijek ima dobar tim. Marc Gasol će igrati za njih a osim njega imaju još mnogo dobrih košarkaša, biće veoma teško. I ostale selekcije imaju dobre košarkaše koji igraju u NBA tako da neće nam biti ni malo lagan zadatak. Jedno je igranje u NBA ligi, dok je drugo sasvim stvar igranje za reprezentaciju. Kada igraš za nacionalni tim moraš dati sve od sebe, jer svi jednostavno žele da pobjede", završio je Davis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi