Malone, Pippen i Dream Team u kući slavnih

Primljeni novi članovi u Hall of Fame

Malone, Pippen i Dream Team u kući slavnih

Sinoć je u Springfieldu održan svečani prijem novih članova u košarkaški Hall of Fame (kuću slavnih). Novi članovi su postali Karl Malone, Scottie Pippen, te kompletna reprezentacija SAD-a iz 1992. godine, odnosno tzv. Dream Team.

Scottie Pippen je sa Chicago Bullsima osvojio šest naslova NBA prvaka u geeraciji sa Michaelom Jordanom, koji je i sinoć cijelo vrijeme bio uz Pippena. Pored Pippena u kuću slavnih je ušao i Karl Malone, drugi najbolji strijelac NBA lige svih vremena, te igrač koji nikada nije osvojio naslov prvaka. Prošle godine je u kuću slavnih primljen njegov vjerni drug John Stockton.

Pored njih dvojice, kolektivno su članovi kuće slavnih  postali svi članovi prvog originalnog Dream Teama sa OI iz Barcelone 1992. godine. Član te generacije Charles Barkley je rekao da je to bilo njegovo najljepše ljeto u životu. Ta reprezentacija SAD-a je osvojila olimpijsko zlato pobjedom u finalu nad Hrvatskom. A prosječno je po utakmici postizala 117.3 poena, te dobivala protivnike sa 43.8 poena razlike po utakmici.

Članovi kuće slavnih od sinoć su još Cynthia Cooper, prva članica kuće slavnih iz WNBA lige, zatim Bob Hurley, trener srednjoškolskog tima St. Anthony's, Jerry Buss, vlasnik LA Lakersa, dok su posthumno u kuću slavnih primljeni Denis Johnson, član šampionske generacije Bostona iz osamdesetih godina, bivši član Baltimore Bulletsa Gus Johnson, te Brazilac Maciel Pereira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti