Mamuze "ubole" LA Clipperse po treći put u seriji

LA Clippers - San Antonio Spurs 2:3

Mamuze "ubole" LA Clipperse po treći put u seriji

Aktuelni šampioni NBA lige pobjedom u Los Anglesu nad Clippersima poveli su s 3:2 u play-off seriji. 

San Antonio Spursi su s 111:107 trijumfovali na gostovanju kod LA Clippersa i tako poveli u seriji s 3:2.

Veteran Tim Duncan je svojom partijom u ovome meču podsjetio sve fanove najjače košarkaške lige na svoje najbolje dan. Centar Spursa bio je ključni čovjek u pobjedi svoje ekipe. Duncan je za skoro 39 minuta ubacio 21 poen, ali upisao i 11 skokova. Sjajnu podršku iskusni veteran imao je u Leonardu koji je postigao 18 poena, ali zabilježio i devet skokova. Dvojac Mamuza imao je i odličnu podršku ostatka tima. Još četvorica košarkaša Spursa zabilježila su dvocifreni poenterski učinak.

Starta petorka Clippersa bila je mnogo efikasnija od svojih protivnika, a predvodio ju je Griffin s 30 poena. Jordan je ubacio 21, a Redick dva manje, ali ni to nije bilo dovoljno da se iz play-offa eliminišuaktuelni šampioni. Klupa šampiona, odradila je bolji posao nego li ona tima iz Los Angelesa.

NBA, play-off:
Los Angeles Clipper - San Antonio Spurs 107:111

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.