Marbury: Zion Williamson bolji je od Le Brona

Nekada sjajni play Knicksa smatra da James nije ni blizu Williamsonu

Marbury: Zion Williamson bolji je od Le Brona

Nekada sjajni playmaker Minnesotta Timberwolvesa i New York Knicksa Stephon Marbury dao je i više nego zanimljivu izjavu kada je upitan da prokomentira novu senzaciju američke košarke, mladog Ziona Williamsona koji je izabrao sveučilište Duke nakon završene srednje škole.

"Razlog zašto nikada Le Brona ne bih mogao smatrati najboljim ikada je to što on ne zna šutirati"- rekao je Marbury. "Jedini koji ima priliku nadmašiti Jordana je Zion Wiliamson. On će "uništiti" košarkaški svijet, vjerujte".

"Zion je mnogo bolji od Le Brona, ustvari rekao bih da mu James nije ni blizu"- oduševljen je bio Marbury Williamsonovom košarkom.

Mladi Zion Williamson tek je nedavno navršio 18 godina nakon što je u srednjoj školi u rodnom Spartansburgu u Južnoj Karolini gdje je postavio rekorde kojima će se netko teško približiti.

Zion je visok 201cm i težak čak 129 kilograma, a za svoju kilažu ima nevjerovatnu pokretljivost, a pregledi njegovih zakucavanja na youtoubeu broje se u milionima. Zion Williamson predodređen je za prvi izbor drafta 2019. godine a očekuje se da pod vodstvom legendarnog Mike Kryzyevskog ovaj momak svoju igru odvede na višu razinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi