Udarac Marca Gasola tema dana u Španiji
Navikli smo se na mirnog i povučenog španskog diva, ali kada poludi...

Centar Girone se naživcirao

Udarac Marca Gasola tema dana u Španiji

E. Škorić

Girona Marca Gasola nije uspjela pobijediti Gran Canariu i doživjela je šesti poraz u prvenstvu. a nakon utakmice Marc Gasol je iskalio bijes na putu do svlačionice. 

Domaći su odigrali odličnu utakmicu, no u produžecima su ipak poraženi od Gran Canarije sa 78:69 (63:63).

Girona, klub za koji igra NBA legenda Marc Gasol, koji je ujedno i vlasnik, ima omjer 2-6, a nekadašnjeg centra španske reprezentacije posebno je iznervirao način na koji se sve završilo.

Vrlo ljut je Gasol otišao u svlačionicu. Pokazao je svoje najskrivenije lice i zadao udarac šakom u plafon u tunelu, nakon čega je čak pala stropna ploča na pod.

Gasol važi za mirnog i povučenog tipa, ali postoje trenuci koji ga prosto razbijesne i ne može da iskontroliše situaciju.

Gasol je dao sve od sebe i ubacio je 13 poena uz 10 skokova, ali to nije bilo dovoljno da se zaustave goste, prije svih John Shurna, koji je ubacio 22 poena, pogodivši šest trojki, a ključne poene dao je u produžecima.

Girona će sada u goste Baskonijim a trećeplasirana Gran Canarija (6-2) dočekuje Manresu i nastoji da održi korak za liderom Tenerifima i Barcelonom. Iza Gran Canarije nalaze se Unicaja i neočekivano tek na petom mjestu Real Madrid Džanana Muse, koji igra danas u 12:30 sati protiv Murcije meč ovog kola.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kratko ćemo se vratiti na Marca Gasola. 37-godišnji centar je igrao u karijeri za Barcelonu i Gironu, a onda u NBA ligi za Memphis, Toronto i Los Angeles Lakerse kratko. S Raptorsima je 2019. godine bio prvak NBA lige i tri puta je uvršten u All-Star momčad (2012., 2015. i 2017.).

Ipak, ono po čemu ga najviše pamtimo su zlata sa Španijom na Eurobasketu 2009. i 2011. godine, te titule svjetskog prvaka 2016. i 2019. godine.Ima i srebro iz Španije 2007. te dvije brončan medalje osvojene u Sloveniji 2013. i Turskoj 2017. godine.

Promo

Top Komentari

K79
bez potrebe se ljutis Gasol majstore imas 15kg viska minimum i jedva trcis bolje prepustiti mjesto nekome mladjem i posveti se izgradnji tima jer imas odličnog trenera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi