Marco Belinelli : Ne bojimo se nikoga
Marco Belinelli bit će jedna od glavnih napadačkij opcija Azzura

Sjajni šuter reprezentacije Italije

Marco Belinelli : Ne bojimo se nikoga

Sjajni šuter San Antonio Spursa Marco Belinelli uoči sutrašnjeg početka Mundobasketa u Kini dao je zanimljiv intervju za FIBA službenu stranicu.

"To što smo se vratili na SP je ogromna stvar za nas" - rekao je izmešu ostalog Belinelli i dodao: -" Ovo je sjajno takmičenje, bio sam u timu na SP 2006 godine ali tada sam bio jako mlad".

"Imamo odličan tim, a s druge strane ima sjajnih ekipa za koje će ljudi reći da su bolje od nas no mi smo fokusirani samo na sebe i na to da napredujemo iz dana u dan, treninga u trening i utakmice u utakmicu. Dva puta smo igrali sa Srbijom koja je možda i najveći favorit turnira. Oni zaista imaju sve od sjajnog tima do stožera, no ponavljam, ne bojimo se ni njih niti bilo koga".

"U svaku utakmicu moramo ući maksimallno ozbiljno. Trenutno se pripremamo za Filipine koji imaju jako dobar tim koji igra brzo, mnogo trči i trudi se postizati lake poene. Bit ćemo koncentrirani od samog početka protiv njih i igrati pravu talijansku košarku, agresivnu i punu smopouzdanja" - kazao je Belinelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi