Italija nije iskoristila nestvaran pad u igri selekcije Srbije

Orlovi slavili

Italija nije iskoristila nestvaran pad u igri selekcije Srbije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je u pripremnom meču selekciju Italije rezultatom 71:65.

Duel ekipa koje su u istoj grupi na Svjetskom prvenstvo donio je dosta uzbudljivu košarku, a na kraju su Orlovi bili bolji i slave pobjedu.

Uvodne minute meča protekle su u izjednačenoj igri. Ipak, finiš prvog perioda i ulazak Nikole Jokića donosi Srbiji dodatnu energiju i ubrzo Orlovi odlaze na 10 poena prednosti 27:17.

Bogdan Bogdanović je sjajnim šutevima održavao prednost Srbije u drugom periodu. Igrao je tim Saše Đorđevića kvalitetniju košarku i na poluvrijeme je otišao sa plus 13, 47:34.

Imala je Srbija na početku trećeg perioda i plus 15, prednost je održavana kroz ovaj dio meča i na ulasku u posljednji period bilo je 11 razlike, 59:48.

Međutim, posljednji period donosi veliki pad u igri Srbije. Italija im je napravila seriju od 17:0 i na nešto više od dvije minute do kraja dolaze do vodstva 64:65. Srbija je u tom periodu bila pet minuta bez poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U završnici utakmice bolje se ipak snalazi Srbija.Priču je završio Jović trojkom sa devet metara za pobjedu.

Bogdan Bogdanović je predvodio Srbiju sa 15 koševa, Stefan Jović je dodao 11, a Nemanja Bjelica 10. Sa druge strane Marco Belinelli je ubacio 18, a Daniel Hackett 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi