Marica Gajić MVP 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Nakon sjajne partije

Marica Gajić MVP 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Titula najkorisnije košarkašice 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2021. otišla je u ruke naše Marice Gajić.

Sjajnom partijom Marica Gajić je zajedno sa Janquel Jones predvodila reprezentaciju BiH do pobjede nad Švicarskom, a nakon što se našla u idealnoj petorci, ponijela je i titulu najkorisnije košarkašice 2. kola kvalifikacija.

Marica je u meču protiv Švicarske ubacila 18 poena i pritom je imala čak 18 skokova, a u MVP-em je proglašena nakon što je provedeno glasanje na stranici FIBA-e.

Ukupno je bh. košarkašica dobila 57 odsto glasova, što je daleko više od ostalih košarkašica poput Anastasiyje Veremeyenke iz Bjelorusije (16%) ili Ukrajinke Aline Iagupove (11%).

Naša košarkaška selekcija je trenutno vodeća u grupi sa četiri boda nakon dva odigrana kola.

Promo

Top Komentari

Honduras
???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi