Jones u najboljoj petorci prvog, Gajić u najboljoj petorci drugog kola kvalifikacija

Bh. košarkašica vodi u glasanju za MVP-ja 2. kola

Jones u najboljoj petorci prvog, Gajić u najboljoj petorci drugog kola kvalifikacija

Nakon što je šokirala Rusiju u prvom kolu, ženska košarkaška reprezentacija BiH je jučer u Skenderiji savladala i Švicarsku u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U konačnici je rezultat glasio 80:61 za BiH, a naš tim su ponovo predvodile sjajne Janquel Jones i Marica Gajić.

Jones je utakmicu završila sa 26 poena i 16 skokova, dok je Gajić ubacila 18 poena i dodala isto toliko skokova. Marica Gajić je imala i sjajan procenat šuta - 61.5%.

Nakon pobjede nad Rusijom Janquel Jones se našla u najboljoj petorci prvog kola kvalifikacije, a posjetitelji zvanične FIBA-ine stranice su je izglasali za MVP-ja kola.

Sada je FIBA u najbolju petorku drugog kola uvrstila Maricu Gajić, a društvo joj prave Belgijanka Emma Meesseman, reprezentativka Ukrajine Alina Iagupova, Elina Dikaioulaku iz Latvije, te Anastasiya Verameyenka iz Bjelorusije.

Također, Marica Gajić trenutno vodi u glasanju za MVP-ja drugog kola kvalifikacija za EP. I vi možete glasti OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi