Mašina za koševe se vraća u Evropu

Langford slobodan igrač

Mašina za koševe se vraća u Evropu

M. Šljivak

Američki košarkaš Keith Langford (34) napustio je kineski klub Shenzhen Leopards.

Jedan od najboljih američkih šutera koji su se pojavili u Evropi, napustio je tokom ljeta redove ruskog Unicsa iz Kazanja i preselio je u Kinu.

Ipak, tamo se nije previše zadržao. Odlučio je da raskine ugovor sa Shenzhenom i mogao bi se uskoro vratiti u evropsku košarku.

Tokom karijere Langford je promijenio veliki broj klubova. Počeo je u Bielli 2008. godine, a zatim je igrao za Virtus, Khimki, Armani i Unics.

Dva puta je proglašavan najboljim strijelcem Eurolige i osvojio je veliki broj trofeja. Sigurno je da će nakon odlaska iz Kine ponovo biti veoma tražen i da će tim koji ga dovede dobiti veliko pojačanje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi