Masovni odlazak američkih košarkaša iz Turske
Foto - EPA

Klubovi im dozvolili da odu

Masovni odlazak američkih košarkaša iz Turske

M. Šljivak

Šampionat Turske u košarci posljednji je zaustavio svoje takmičenje.

Tokom ove sedmice donesena je odluka o prekidu sportskih takmičenja nakon povećanja broja zaraženih od koronavirusa u ovoj zemlji, a klubovi su ovu odluku dočekali s olakšanjem.

I njima je bilo mučno igrati bez prisustva publike, a košarkaši su iz straha igrali u grču. Ipak, došlo je veliko olakšanje, da bi zatim klubovi dozvolili strancima da napuste zemlju.

Tako je većina američkih košarkaša odlučila da napusti Tursku. Jedan za drugim hvataju letove za SAD kako bi bili uz porodicu, a klubovi nemaju apsolutno ništa protiv toga.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Nije poznato kada bi se sezone u Turskoj mogla nastaviti. Planirana je pauza od dvije sedmice, ali po svemu sudeći, ona će potrajati i duže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi