Mateo Drežnjak vodio Hrvatsku do trijumfa protiv Švedske
Košarkaš Širokog predvodio je Hrvatsku do pobjede (foto: fiba.basketball)

Hrvatska pobjedom krenula u kvalifikacije

Mateo Drežnjak vodio Hrvatsku do trijumfa protiv Švedske

Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobjedom je otvorila start kvalifikacija za Eurobasket 2021. Oni su večeras u Zagrebu u utakmici grupe D savladali selekciju Švedske rezultatom 72:56. 

Reprezentacija naših susjeda stvari je u ovoj utakmici riješila već u prvom poluvremenu kada je stekla prednost od 21 poena razlike koji su za Skandinavce bili nedostižni.

Posebno impresivnu obranu Hrvati su odigrali u prvoj četvrtini kada su Šveđanima dopustili da ubace samo 6 koševa. Doduše, uspjeli su gosti priprijetiti u trećem periodu koji su uspjeli riješiti u svoju korist i prednost Hrvatske spustiti na -14, no to je bilo sve što su uradili u ovoj utakmici jer je tim Veljka Mršića sigurno priveo utakmicu kraju i pobjedom krenuo u ove kvalifikacije.

Najefikasniji igrač Hrvatske bio je košarkaš bh, prvaka Širokog Mateo Drežnjak koji je zabio 16 poena dok je 11 dodao još jedan, doduše bivši, košarkaš tima s Pecare Darko Planinić. Borg s 11 i Magarity s 10 bili su najbolji kod Šveđana

Promo

Top Komentari

Antisha
Kako je nebitan Škripar kad vas šamara kako zeli. Nema covjek jos utakmice protiv Bh klubova ispod 20 poena
2 3
Bensoki
Ne bitan skripar
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi